Når du arbeider med farlig avfall er det viktig med grunnleggende kompetanse i kjemi. De kjemiske egenskapene til avfallet henger nøye sammen med eksponering, miljø, risiko, klassifisering, transport, håndtering og emballasje.
Avfallets kjemiske egenskaper bestemmer også nedstrømsløsningen, dvs. om avfallet kan resirkuleres, behandles, energi-gjenvinnes eller deponeres.
De ulike anleggene for avfallsbehandling bruker forskjellig teknologi, og derfor spiller kunnskap om avfallets sammensetning en viktig rolle i valg av renseanlegg.
Kurset er ideelt for alle som jobber med farlig avfall. Ingen forkunnskaper er nødvendig, og deltakerne vil motta et kursbevis. Kontakt en av våre kursholdere/miljørådgivere for mer informasjon om kursinnholdet.
Hva er kjemi?
Grunnstoffer og kjemiske forbindelser
Kjemiske bindinger mellom atomer
Hydrokarboner
Kjemiske bindinger mellom molekyler
Kjemiske reaksjoner
Enheter og beregninger
Kjemi avfallsklassifisering
Syrer og baser
Surfaktanter og emulsjoner
Organiske og uorganiske stoffer
Gasser
Oksiderende stoffer
Organiske peroksider
Litiumbatterier
Tungmetaller og organiske halogener
Analyser av avfall
GOMO og datablader
Stoffkartotek og Prioritet/Kandidatliste
Våre miljørådgivere holder kurset gjennom Microsoft Teams.
Kurset gjennomføres med minimum 5 deltakere, og maksimalt 15 deltakere. Dette for å ha god mulighet til spørsmål og diskusjoner.
Kurset gjennomføres over 1 dag fra 09.00 - ca. 16.00, og avholdes på norsk.
Registrering stenger 1 uke før kursstart. Kurs som avlyses av kunde mindre enn 7 dager før vil bli fakturert.
Ønsker du å melde deg på etter at fristen er utløpt kan du sende en forespørsel til SARkurs@sargruppen.no.
Som miljørådgivere i SAR, gir Marthe, Carina og Hanne, intern og ekstern støtte innenfor håndtering av farlig avfall, samt opplæring, kurs og rådgivning. Eksternt jobber de med spesifikke oppdrag både on- og offshore, bl.a. rådgivning innenfor miljøkartlegging og utarbeidelse av planer for avfallshåndtering.
Carina Robberstad er utdannet sivilingeniør i kjemi og bioteknologi fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Carina har tidligere erfaring fra oljeserviceselskap med laboratoriearbeid innenfor optimalisering av bore- og kompletteringsvæsker. Hun har også jobbet som lektor i realfag i videregående skole.
Hanne Hillestad Wold har en mastergrad i kjemi fra Norges miljø- og biovitenskapelige Universitet. Hanne har tidligere jobbet i laboratoriet på Stavanger universitetssykehus som bioingeniør. Hun har også erfaring fra oljeservice med testing og utvikling av produksjonskjemikalier.
Gå tilbake til kurssiden her.